Skyddat boende – Millegården

Millegården tillhandahåller skyddat boende för våld- och hotutsatta kvinnor och män samt deras barn från hela landet. Verksamheten omfattar exempelvis enskilda personer och par utsatta för hedersrelaterat våld och förtryck, inklusive hbtq, samt brottsutsatta enskilda personer och avhoppare från kriminell verksamhet.

Vid placering hos oss hämtar vi och transporterar klienterna till våra boenden oavsett vilken uppdragsgivande kommun det rör sig om i landet. 

Vi hjälper till med hot och riskbedömningar i det akuta skedet i ärenden som gäller partnervåld samt likaså i ärenden som gäller våld eller hot inom hedersrelaterad brottslighet.

Alla bostäder är naturligtvis möblerade och har all nödvändig bekvämlighet. I samtliga fall är det självhushåll i egna lägenheter, dvs man delar inte bostaden med någon annan klient.

Vi har dessutom ett synnerligen bra samarbete med två fastighetsägare med vars hjälp vi kan erbjuda bostäder till våra skyddspersoner som är i behov av en nystart efter det att skyddsbehovet har upphört. 

Millegårdens personal nås dygnet runt årets alla dagar och löser förutom det skyddade boendet även i möjligaste mån alla praktiska problem som kan uppstå i det akuta skedet.

Millegården står för engagemang, trygghet, kontinuitet och kvalitet i det dagliga livet samt utgör en långsiktig samarbetspartner för socialtjänster och andra aktörer som är i behov av skyddat boende.

Millegården tillåter att de boende i förekommande fall tar med sig sina egna husdjur om så önskas.

Läs mer om våra tjänster här och våra bostäder här.