Kollektiv skyddsklass 3

Vårt kollektiv riktar sig till kvinnor med skyddsbehov och deras medföljande barn. Det är en trygg plats för kvinnor som blivit utsatta för hot, våld, heder och förtryck. Kollektivet erbjuder mycket stöd och kan ta emot personer med psykiskt funktionsnedsättning och personer som befinner sig kris.

Kollektivet är tänkt som en mjuk landning för att ta sig igenom den första svåra tiden och minska risken för att personen återvänder till hotaktören. 

Då kollektivet tar emot barn tar vi ej emot personer med en beroendeproblematik eller om de är eller upplevs vara hotfulla. Vi gör en riskbedömning inför varje placering. 

Skyddat boende
Kollektivet har skyddsklass 3 med larm som är kopplat till vaktbolag, kameraövervakning och skyddsfilm på fönstren.

Bemanning dygnet runt
Vårt kollektivet är bemannat dygnet runt av vår välutbildade personal.

Eget rum
Hos oss får skyddspersonen ett eget rum med TV, privat dusch och toalett. Övriga ytor som kök, uppehållsrum och tvättstuga delar skyddspersonerna på. Vi har 8 rum.

Helpension
Mat, sängkläder, husgeråd och transporter mm ingår i placeringskostnaden. Skyddspersonen får själv betala hygienartiklar och kläder. 

Hämtning
Vi erbjuder hämtning och transport till vårt kollektiv. 

Säkerhetssamtal
Vi samtalar löpande om skydd och säkerhet med skyddspersonen och hjälper henne att förstå vikten av det i den nya vardagen.

Riskbedömningar
Vår personal är utbildad i olika riskbedömningar som FREDA, SARA, Patriark och SAM.

Krissamtal
Vi erbjuder ett krissamtal en gång i veckan med terapeut.

Mindfullness
Vi har en mindfullnessgrupp en gång i veckan där vi har sett  positiv effekt för att minska insomningsbesvär och orostankar. 

ADL-träning
Vi stöttar och hjälper skyddspersonen med aktiviteter som regelbundet måste utföras för att leva ett självständigt liv.

Aktiviteter
Utflykter med personal, möjligheter att träna på gym, simma, bibliotek, shopping, stor trädgård i anslutning till naturen, olika sittgrupper, grillplats, hängmatta.

Stöd med att söka utbildning, skola, sysselsättning
Vi arbetar med att hjälpa skyddspersonen till någon form av sysselsättning som utbildning, arbete eller praktik. Vi kan hjälpa till att skapa ett CV, personligt brev och öva med t ex rollspel inför en eventuell arbetsintervju.

Sjuksköterska
Vi har en sjuksköterska kopplad till verksamheten som hanterar eventuell medicinering.

Stöd att söka egen bostad
Vi hjälper skyddspersonen med att registrera sig på olika bostadssidor och stöttar vid kontakt med hyresvärdar.

Utsluss
När skyddspersonen är trygg och redo att flytta från vårt kollektiv kan vi erbjuda fortsatt placering i någon av våra skyddade lägenheter eller genom utslus

Placeringsförfrågan

Verksamhetsansvarig